Вчерашната порака на граѓаните по првиот круг на локални избори е примена, слушната и разбрана и ќе постапуваме по неа, напиша лидерот на СДСМ, Зоран Заев попладнево на Фејсбук.
Граѓаните пратија порака и ние таа порака мора да ја слушаме, да ја разбереме и да постапуваме по неа. Народот сака да види подобри резултати, но од спротива се заканува злото. Ние сме борбата против злото. Сите ние, секој од нас, стои во постот на првиот човек на владеачката партија и премиер на во Владата.   
Граѓаните, вели Заев, бараат наша мобилизација и ќе ја добијат во функција на правецот по кој ќе се движат и општините и земјата.

„Граѓаните сакаат земјата и општините да ни одат напред и ние мораме да го дадеме максимумот за тоа да се случи. Влегуваме во вториот круг и во борба за секој еден град и за правецот на нашата земја. Сега е најважно обединувањето“, порачува Заев.