Андон Дончевски добитник на наградата „8 септември“ за животно дело

Македонскиот фудбалер, тренер и селектор Андон Дончевски е добитник на годинешната државна награда „8 септември“ за животно дело за исклучителни придонеси во развојот на спортот, афирмацијата...