МЗ:Голем број вакцинирани е единствен начин да се спречи ширење на делта сојот

Министерството за здравство информира дека 16 пациенти со ковид се хоспитализирани на територија на цела држава. Сегашната епидемиолошка состојба во земјата е стабилна, болниците се празни,...

Делта сојот како причина за можни нови рестрикции, „Фајзер“ и за деца од 12 до 16 години

По детектирање на индиската варијанта на коронавирусот кај пациенти во земјава, можно е воведување на мерки на границите при влез во Македонија, но не и реорганизација...