Производот на „Мерк“ против ковид-19 под лупа: ЕМА го оценува молнупаривир

Американскиот производител на лекови „Мерк“ денеска соопшти дека ЕМА, регулаторна агенција на ЕУ, отворила постапка за оценување на експерименталниот лек на компанијата против ковид-19. ЕМА ја...

„Зелено“ светло од ЕМА: Бустер доза за лица со ослабен имунитет по 28 дена од ревакцината

Европската агенција за лекови (ЕМА) денеска соопшти дека засилувачка доза на вакцини против ковид-19, изработени и произведени од „БајонТек“/„Фајзер“ и од „Модерна“, може да се аплицира...

Европската агенција за лекови без потврда дали жените и младите се изложени на поголем ризик од згрутчување на крвта по примање на вакцината „Астра Зенека“

Европската агенција за лекови (ЕМА) денеска соопшти дека не може да потврди дали жените и младите се изложени на поголем ризик од ретко згрутчување на крвта со ниски...