Бугарија ќе донира 51.480 вакцини „Фајзер“ на Македонија, треба да се аплицираат до 30 септември

Тој објасни дека компанијата „Фајзер“ не дозволила ниту една земја да обезбедува, продава или донира вакцини без ратификација од Народното собрание и апелираше до пратеникот Христо...

Нема пријавени смртни случаи кај младите Американци кои развиле миокардитис по добивањето на вакцината Фајзер

Советниците за вакцина во САД едногласно го поддржаа уделот што вакцината на Фајзер го има  во превенцијата од Ковид-19, особено откако  минатата недела таа беше одобрена...

Прв смртен случај од Фајзер вакцината во Нов Зеланд- објавија од одборот за следење на процесот на вакцинација

Здравствените власти на Нов Зеланд објавија, како што веруваат, дека го регистрирале првиот смртен случај  поврзан со вакцината против Ковид  -19, Фајзер. Една жена починала од...

Филипче: Препорака за трета доза има само од Фајзер, но за имунокомпромитирани пациенти

Министерот за здравство Венко Филипче информира дека засега само американската агенција има дадено препорака за трета доза на Фајзер вакцина, но кај имуно компромитирани пациенти. Тоа...