Ковид-19: Македонија со 19.104 активни случаи, дневниот просек на инфекции во светот – три милиони

Лесното пренесување на новата варијанта на ковид-19 наречена омикрон, како во светот, така и кај нас, продонесе за драстично зголемување на бројот на новозаразени. Според последните...

Младиот битолчанец кој почина од ковид-19 одбил хоспитализација, трудницата од Велес била лекувана девет дена на Инфективната клиника и на КАРИЛ

Позитивен е од 18.01.2022, прв преглед направен ден претходно кога одбивал хоспитализација, во тешка општа состојба со ниска сатурација. На негово барање примен во дневна болница...