Наградата Жан Моне постухумно за новинарот Владе Ѓорчев

Роберт Атанасовски ја доби наградата „Жан Моне“ за најдобра репортерска фотографија, за фотографија од Шарената револуција пред Министерството за правда.Наградата за новинарски текст на темата „Пржино и потоа“ постхумно ја доби Владе Ѓорчев, новинар на Мета

Наградени за успехот во ЛШ: За секој играч на Лестер по 120.000 евра

Настапите на „лисиците“ во ЛШ донесоа вкупно 12 милиони евра во клупската каса, па една четвртина од средствата ќе бидат распределени во составот на Клаудио Раниери како бонус пред Божиќните и новогодишните празници