Ајде Петре! Yes We Can!

Пишува: Нано Ружин Градоначалникот Петре Шилегов, в недела на 31 октомври, го игра најзначајниот меч во неговата политичка кариера. Дали ќе успее да ги надомести осумте...

Нашите и европските изборни пароли

Пишува: Нано Ружин На неколку дена пред одржувањето на првиот круг на локални избори, партиите ги полнат шаржерите и бомбардираат со изборните пароли додека нивните јунаци...

Дали е Заев непотребно храбар?

ПИШУВА Нано Ружин Храброста е скриена доблест во политичкиот живот. Наспроти стереотипот за политичарите како кукавици и манипуланти, политичарите кои ја маркирале историјата и нивната епоха...

Триесет години независност и неизвесности

Пишува Нано Ружин Колку чини политичката неизвесност и несигурност? Дали најпрецизен одговор можат да пружат економистите, експертите на политичката психологија или геополитичарите? Одговорот мора да биде...