Тупанчевски го проверува и кумановскиот затвор и судот во кој климатизерот нема далечински управувач ФОТО

Министерот за правда Никола Тупанчески денеска беше во посета на затворот Куманово, на Основниот суд и на кумановското обвинителство. Оваа посета се случува откако претходно се...

Јавниот обвинител Јовески на прва средба со новиот министер за правда Тупанчески

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески денеска оствари средба со министерот за правда Никола Тупанчески. На средбата, меѓу другото, се разговарало за измената на...

Тупанчевски ги доби првите пораки за амнестија, Грковска за неселективна битка против криминалот, Петровска ќе нишани и на хибридните закани

Уште не седнат во жешкото министерско столче за правда универзитетскиот професор Никола Тупанчевски ги доби првите пораки од граѓаните, кои откако ќе биде избран за министер...