Ангеловска: Се откажувам од платата додека трае кризата, време е за солидарност

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, повикувајќи се на предвидувањата на меѓународните институции, на денешната прес-конференција рече дека најголемиот шок за економијата се очекува во вториот квартал...

Ангеловска: Стабилизан е долгот во последните три години

Ова е пораката што министерката за финансии ја испрати од денешната прес-конференција на која беше презентирана новата платформа преку која граѓаните ќе имаат можност за увид во состојбата на долгот на државата

Ангеловска до граѓаните: Проверувајте ги трансакциските, почна повратот на МојДДВ

Министерката за финансии посочи дека над 180.000 граѓани секој месец во просек скенираат фискални сметки и дека за овие пет месеци се скенирани над 40 милиони фискални сметки, односно околу 8 милиони сметки месечно

Ангеловска предлага анонимно поднесување на амандмани: Важна е содржината, а не партијата

На комисиска расправа во Собранието за Буџетот за 2020 година, министерката за финансии излезе со ваков предлог како одговор на тврдењето на дел од пратениците на опозицијата дека нивните амандмани не се прифаќаат  

Се укинуваат сметкопотврдите: Правдање на трошоци во иднина со фискална сметка

Измените на Законот за Данок на додадена вредност (ДДВ) ги најави министерката за финансии, Нина Ангеловска, па компаниите и физичките лица ќе може да остваруваат право на одбивка со приложување на фискална сметка за трошоци направени за плаќање во готово или со картичка до 6.000 денари