Ангеловска за НоваТВ: Постојат алатки да ја проверите интернет продавницата пред да нарачате онлајн

Со купувањето од нерегистрираните интернет трговци граѓаните треба да се свесни дека немаат никаква гаранција и заштита, вели во интервју за НоваТВ, претседателката на Асоцијацијата за...

Македонците поарчиле 203,1 милиони евра купувајќи онлајн од домашни продавници, а 58,1 милиони евра во странство

Македонските граѓани во првите девет месеци од минатата година потрошиле 203,1 милиони евра купувајќи од домашни онлајн продавници, што претставува пораст од 84,5 проценти во однос...

Ангеловска на ФБ: Ковид 19 го забрзува растот на е-трговијата, продолжува борбата со сивата економија

Министерката за финансии Нина Ангеловска на својот Фејсбук профил попладнево напиша дека значајно расте бројот на нови е-продавници и е-трансакции со ковид пандемијата. – Компаниите се...

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Финансиската инјекција од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка за стимулација на приватната потрошувачка кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад. Во третиот квартал,...