Почнува издавањето на платежните картички, Ангеловска најави 28 милиони евра за 320.000 граѓани

Ова денеска го соопшти министерката за финансии која додаде дека банките ќе почнат да ги доделуваат картичките од крајот на оваа недела, а сите картички ќе треба да бидат издадени најдоцна до 18 јули и искористени најдоцна до 15 август

Ангеловска: Ќе одиме со еврообврзница штом се создадат најповолни услови

Еврообврзницата ќе биде издадена кога ќе бидат создадени најповолни услови. Процесот е започнат и постапката тече, изјави денеска министерката за финансии, Нина Ангеловска на денешната прес-конференција...