Кирацовски:Има притисок врз администрацијата за да протестира пред ДИК

Притисоците од страна на раководните лица во институциите врз вработените и денес не запираат, преку соопштение информираат од кабинетот на дополнителниот заменик министер за администрација Александар...

Приговорите на СДСМ и БЕСА можат да ги сменат изборните резултати

Комисијата за сите приговори треба да расправа на јавна седница и да донесе одлука во рок од 48 часа од поднесувањето на приговорите. Ако членовите на ДИК ги отфрлат приговорите на политичките партии, тие имаат рок од 24 часа да поднесат тужба до Управниот суд, од каде пак имаат рок од 48 часа да донесат одлука.

Фудбал, СП 2022: Катар забрани алкохол на јавни места

Малиганите не се илегални во земјата домаќин на мундијалот по шест години, но нивната продажба и консумација е строго контролирана. Странците со можност да побараат посебни дозволи што им овозможуваат уживање во „капката“