Институтот за трансфузиона медицина има потреба од крв и крвни продукти – апелираат да се организираат крводарителски акции

Општина Карпош ќе организира 20 – дневна крводарителска акција откако економскиот директор на Институтот за трансфузиона медицина Венко Стомнароски на средбата со градоначалникот Стевчо Јакимовски упатил...

ОЈО: Пет лица признаа вина за злоупотреби во општина Карпош – сите добија условни казни

Осомничените го признаа извршувањето на кривичното дело што им се става на товар и се согласија да им биде изречена казна затвор во траење од една година, која нема да се изврши доколку во рок од две години не сторат ново кривично дело и парична казна како споредна казна во висина од 500 евра во денарска противвредност

Јакимовски: Имавме дојава за примопредавање, собиравме лични работи

НОВАТВ претходно од извори во Општината објави дека по пријава дека се изнесуваат документи од Општината Карпош и од кабинетот на досегашниот градоначалник, Стевчо Јакимовски полицијата денеска извршила претрес, по што бил направен записник