Во Дубровник урнат температурниот рекорд за јануари, дојдоа и првите капачи

Во Дубровник денес е соборен јануарскиот температурен рекорд, пишува хрватски Индекс. Според податоците на Државниот хидрометеоролошки завод, денеска во 14 часот нивната станица во Горица измерила...

Се одржа Фестивалот “Meet Prespa 2021”

Викендов се одржа третото издание на Фестивалот “Меет Преспа”. Оваа година Фестивалот на традиционалните преспански специјалитети беше организиран во село Љубојно каде дваесетина домаќинства од регионот...

Зошто претседателот на струшкиот Суд го штити градоначалникот Мерко од милионските долгови

Дали претседателот на судот Ифет Бајрамовски со потегот да му остави на Мерко 10 милиони евра за работа, а при тоа да не постои начин за елиминација на општинските долгови придонесува за полош живот на своите сограѓани во иднина, а во подредена положба ги става и фирмите кои не можат да ги наплатат долговите