Михаилов – Маринов: Позната е причината за пожарот во автобусот со македонски туристи на „Струма“

Позната е причината за пожарот и локацијата на неговиот првичен извор во автобусот со македонски туристи на враќање од Истанбул, што се случи  на автопатот „Струма“,...

Сарафов: Човечка грешка е најверојатна причина за несреќата, а не терористички акт или туби со нафта

Аутопсиите покажуваат дека сите загинати во автобуската несреќа починале од задушување, a не од ударот. Тоа значи дека биле живи во моментот на пожарот. Конечна проценка...

Филипче: Најголем број од починатите од ковид-19 со болести на белите дробови и дијабет

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека најголем број од починатите лица од ковид-19 имале хронична болест на белите дробови или дијабет. „Може да ја извадиме...

МЗ: ДСЗИ прави вонреден надзор за причината за смртта на велешкиот пациент

Министерството за здравство (МЗ) соопшти дека Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) спроведува вонреден инспекциски надзор за утврдување на причината за смртта на велешкиот пациент. Според...

Ризик за спортистите: Астори почина од аритмичка кардиомиопатија

Ова е најновиот детал во извештајот на Универзитетот во Падова, еден од водечките во светот во областа на патологијата, во врска со трагичната смрт на 32 годишниот капитен на Фиорентина што ја шокира јавноста во март во оваа година