Бонуси во СЈО: Антикорупциска комисија ќе чешла анкетни листови на обвинителите

Најавено е вршење на увид во пријавените промени на имотна состојба на обвинителите во СЈО. Случајот се најде на тапет и во Државното обвинителство. Тајноста на податоците за висината на бонусите делени во СЈО се клучен елемент кој фрла сомнеж на начинот на кој се исплаќале додатоци за доверливост, вели државниот обвинител Љубомир Јовески

Герберих: СЈО поттикна процес, неуспехот на поединци не значи дека целиот систем е погрешен

Германскиот амбасадор во интервју за МИА говори за шансите на Северна Македонија да добие датум за преговори со ЕУ, за Специјалното Јавно Обвинителство, за реформите, за регионот на Западен Балкан во фокусот на Унијата, за состојбите во неговата земја

Советот ја разреши Јанева-в понеделник ќе го прекине мандатот и на обвинителите од СЈО

Советот на јавни обвинители на вонредната седница вечерва едногласно ја разреши од функцијата специјален јавен обвинител Катица Јанева за незаконско, нестручно и несовесно работење. Одлуката ќе...