За што се преговара на средбата Заев и Ципрас во Софија

Решавањето на спорот меѓу Македонија и Грција најверојатно ќе започне со потпишувањето Договор за добрососедство и пријателство каков што беше со Бугарија, а откако ќе се постигне согласност за спорните прашања, ќе се внесат обврските на двете страни, вели за НОВА поранешниот амбасадор Ѓорѓи Спасов

Клучен датум за решение на спорот е средбата Заев – Ципрас во Софија

Шестмесечните интензивни преговори меѓу македонската и грчката Влада за да се затвори тридеценискиот спор меѓу двете земји влегуваат во завршна фаза. Под притисок на временските рокови...