Судењето за Тврдина 2 на СЈО закажано за 28 ноември

На 28 ноември треба да започне судењето а седумтемина обвинети за уништување на документи поврзани со опремата за нелегално прислушување. Меѓу обвинетите е и поранешниот директор...

Демократскиот сојуз бара сите да добијат шанса за повторно судење

Демократскиот сојуз соопшти дека целосно ја почитува независноста и самостојноста на обвинителството во целина, како и Специјалното јавно обвинителство, но го задржува демократското право да ги...