ЕУ борбата против тероризмот можеби ќе ја почувствува и Македонија

По примерот на САД, Канада и Австралија и како заштита од тероризам, ЕУ размислува да воведе систем на дозвола за влез во ЕУ и за земјите кои се ослободени од визен режим. До крајот на годината ќе се знае дали Македонија ќе подлежи на овој систем.

Терористите од Германија добивале инструкции од Саудиска Арабија

Напаѓачите кои во јули изведоа терористички напади во Германија, претходно добивале упатства од припадници на Исламската држава во Саудиска Арабија. Ова го пренесуваат германските медиуми повикувајќи...