Помалку украсени општини и повредни тендери: За новогодишно украсување – 675.000 евра

Ова го покажува базата на податоци за сите тендери на локалните власти што денеска ја објави Центарот за граѓански комуникации. Според податоците, дури 91 отсто од парите за украсување на улиците и плоштадите за дочекот завршуваат кај две скопски фирми, „Линк Медиа Плус“ и „Метал-Вет-Ел“