УЈП: ВМРО-ДПМНЕ со долг од 22,8 милиона денари кон „Полиестердеј“, а „Полиестердеј“ кон „Монт“ 17 милиони

Од УЈП велат дека ВМРО-ДПМНЕ за претседателските избори во 2019 година склучила договор со „Полиестердеј“ за 1,3 милиони парчиња рекламен изборен материјал (маички, капчиња, запалки, пенкала, итн.) во врдност од 34.362.612 милиони денари. Од седумте фактури што ги испратила фирмата, ВМРО-ДПМНЕ платила само 11.509.796 милиони денари и останале должни 22.852.816 денари. Согласно договорот, средствата требало да бидат исплатени во рок од 60 дена по испорака на материјалот, што значи дека исплатата требало да заврши до јули оваа година. За реализација на договорот кон ВМРО-ДПМНЕ, „Полиестердеј“ врши нарачка од шпанска компанија „Горфактори“ и од македонската „Монт“ која е фирма ќерка на „Орка Холдинг“

НОВА открива: УЈП отворила постапка за даноците на МПЦ

Македонската православна црква според најновиот развој на настаните, не е повеќе над и надвор законите на Република Македонија- НОВА доби информација од  УЈП дека   “веќе се...

Уште оваа година ќе се поднесува годишна даночна пријава лично

Според измените на Законот за персонален данок на доход, кои стапија на сила од 1 јануари оваа година, од следната година, ќе добиваат пополнета годишна даночна пријава што ќе ја издава Управата за јавни приходи, а даночниот обврзник само ќе ја потврдува