МЗ: Зголемен интересот за вакцинација, вчера се аплицирани 16.020 вакцини

„Надминавме 1 милион аплицирани дози вакцини. Интересот за вакцинација од пред два дена е значитечно зголемен“, информира Министерството за здравство. Вакцинацијата се одвива непречено на сите...

„БиоНТек“ очекува приход од над 15 милијарди евра од вакцината против Ковид

Германската биотехнолошка компанија „БиоНТек“ денеска соопшти дека нејзините приходи се удвоиле во вториот квартал благодарение на продажбата на вакцината против Ковид -19, предвидувајќи дека ќе достигне...