Грчкото министерство за здравство до невакцинираните здравствени лица: Ако се вакцинирате, ќе се вратите на работа

Министерството за здравство на Грција им дава можност на невакцинираните здравствени работници да се вратат на работа, доколку примат прва доза на вакцина против ковид-19, но...

Данска од 10 септември без рестриктивни мерки против корона вирусот – 4 од 5 Данци над 12 г. се целосно вакцинирани

– Епидемијата е под контрола, имаме рекордно високо ниво на вакцинација, изјави данскиот министер за здравство Магнус Хеунике, информирајќи дека од десетти септември ќе ги укине...

ДЗС: Од 7.532 кандидати пријавени за попишувачи, 3.251 се вакцинирани-2.435 сакаат да се вакцинираат ако им е организирано

Од 7.532 кандидати пријавени за попишувачи, 3.251 кандидати се вакцинирани.  Од останатите 4.281 невакцинирани кандидати, 2.435 прифаќаат да бидат вакцинирани доколку им биде организирано тоа. Вака...