Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски ги објави имињата на кандидатите за градоначалници на претстојните локални избори кои беа утврдени на вчерашната седница на Извршниот одбор (ИО) на владеачката партија.

Прилеп – Горан Сугаревски

Карпош – Душко Весковски

Аеродром – Александар Филиповски

Велес – Ненад Коциќ

Тетово – Хенди Елезовиќ

Кавадарци – Горан Тодоров

Свети Николе – Сашо Велковски

Сопиште – Сашо Стојановски

Јегуновце – Дарко Блажевски

Кратово – Влатко Бојковски

Чешиново – Облешево – Горан Крстев

Зрновци – Виктор Ангелов

Илинден – Александар Тодоровски

Демир Хисар – Стевче Митревски

Ново Село – Ѕвонко Ангелов

Брвеница – Мирко Стојановски