Децата од Алепо

Децата од Алепо испратија цртежи во Европскиот парлемент а по Скајп врска им се обратија и на европските пратеници. НОВА ексклузивно објавува сегмети од оваа Скајп комуникација

Алепо: Прекршено примирјето, цивилите неевакуирани и заглавени

И покрај планираната евакуација на цивилите од бомбардираните области во источно Алепо, засега никој нема излезено, соопштува Сиријската опсерваторија за човекови права. Автобусите останале заглавени пред...