Џафери за НОВА: Државното знаме во Кабинетот е на вистинското место

Новиот претседател на Собранието во интервју за НОВА вели дека ги разбира сите реакции, но по случувањата на 27 април, смета дека дека сите треба да разбереме дека „ни знамето ни програмите на политичките партии на Албанците не се тие што влијаат врз политичкиот живот во РМ“

Иванов за ХТВ:Ако го дадам мандатот ја уривам независноста на државата

Претседателот Ѓорге Иванов во интервју за хрватската државна телевизија вели дека лидерот на СДСМ 67-те потписи ги добил под уцена од албанските партии да прифати платформа донесена во Кабинет на премиер на туѓа држава

Груевски за ХРТ: Платформата е уцена

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски во интервју за Хрватската радиотелевизија вели дека со прифаќање на платформата на албанските партии во земјата на некој начин е извршен државен удар