Вработените на Југохром на едночасовен протест во Скопје

Тие бараат повлекување на одлуката на Инспекторатот за животна средина за исклучување на печките на „Југохром“, статус за работниците додека не се рестартира фабриката, а од раководството да забрза со изградбата на филтер-станицата која успори поради „оддолжување на постапката за градежна дозвола“