Тупанчески, Грковска и шефицата на ДКСК Ивановска заедно на конференција против корупцијата, додека отчетот за Палермо се уште „патува“

За ефикасна борба против корупцијата, освен законската рамка, е неопходно нејзина доследна примена преку ефикасен систем кој нема да зависи од човечки фактор или гарнитура на...

Топката за Нанев во мрежата на колегите: Судија не смее да го користи угледот за задоволување на приватните интереси!

Откако топката за одговорноста на судијата и претседателот на судот во Кавадарци Лазар Нанев кој заедно со обвинителката Фатиме Фетаи и министерот за правда Никола Тупанчевски...

Тупанчески го откажа учество на конференцијата за враќање на довербата во судството

Министерот за правда Никола Тупанчески иако бил планиран како говорник, го откажал учеството на денешната конференција на тема враќање на довербата на јавноста во правосудството. Од...