Дополнителните рестрикции, како полициски час и забрана за музика во угостителските објекти во текот на целиот ден, што во Грција се воведуваа повремено, на локално ниво, во т.н. „црвени зони“ со влошена епидемиолошка состојба, повеќе нема да бидат опција и во иднина се ќе си функционира регуларно, но со ограничувања за невакцинираните, јави дописничката на МИА од Атина.

Во затворените простори наменети само за вакцинирани лица, односно во угостителските објекти, ноќните клубови, баровите и сл, нема да постојат никакви ограничувања.

„Црвени зони“ ќе постојат и натаму, но само од информативен карактер за епидемиолошката состојба во земјата, без дополнителни мерки, а новите одлуки на грчката Влада, стапуваат во сила во сабота и ќе се ажурираат секои 15 дена.