Денеска пресуда за Грујевски, неговите соучеснички под голем притисок

НОВА ТВ од неофицијални извори, дознава дека шесте обвинети како соучеснички во ова дело се соочувале со огромни притисоци и закани кон нивните семејства за да не сведочат против Грујевски

Пресуди за Диво Насеље: Доживотни казни, песни и полугол обвинет

Пресудите се изречени по две основи „Терористичка организација“ и „Тероризам“. Осудени се вкупно 33 лица, од кои 7 на доживотен затвор 13 лица на 40 години, 6 на 20 години, едно лица на 18 години затвор, две на 14, едно на 12 и три на 13 години затвор