Смена на генерации доведе до конфликт меѓу белите мантили, на медицинскиот персонал не му се оди во пензија

Директорите на јавните здравствени установи во Клинички центар и Министерот за здравство спротивно на законот, донесоа одлуки за прекин на договорот за вработување на поголемиот број здравствени работници,...

Жителите на „Ново Маало“ најавуваат тужба против можен мораториум за изградба на комплексот „Гранд“

Жителите  на Ново Маало се подготвени со тужби доколку е тоа потребно да се спротивстават на  обидите за блокирање на реализација на комплексот „Гранд“. Велат дека...

Мароко најави тужби за сите кои ги обвинуваат дека го користеле шпионскиот софтвер „Пегаз“

Мароко денеска се закани со судски тужби против оние кои ја обвинуваат власта дека го користела израелскиот софтвер Пегаз за шпионирање новинари, активисти и политичари. Властите во...

Управен суд: „Левица“ поднесе 102 тужби

Политичката партија Левица во Управниот суд денеска поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на...

ДИК ги отфрли сите приговори, дел од партиите најавија тужби до Управен суд

Приговорите се отфрлени со образложение дека се без докази, а најголем дел од оние што беа поднесени од „Левица“ немаа ниту потпис од овластен претставник. Членот на ДИК, Борис Кондарко рече дека Комисијата излезе со точни, навремени и вистинити резултати, дека работи на законит начин, а не е шалтер за „изгубено-најдено“