За алкохол и секс прво прашуваат граѓаните откако ќе примат вакцина против Ковид-19

Граѓаните кои доаѓаат да се вакцинираат против Ковид-19 во Спортскиот центар „Борис Трајковски“ во Скопје најчесто се интересираат смеат ли консумираат алкохолни пијалоци но и за...

„Блумберг“: Руската елита добила вакцина за Ковид-19 уште во април

Според дописникот на МИА од Вашингтон, вакцината била разработена од државниот научно-истражувачки Центар за епидемиологија и микробиологија „Николај Ф. Гамалеи“ од Москва и ја примиле дел од руската елита како руската елита како топ менаџери, државни службеници и бизнисмени