„Блумберг“: Руската елита добила вакцина за Ковид-19 уште во април

Според дописникот на МИА од Вашингтон, вакцината била разработена од државниот научно-истражувачки Центар за епидемиологија и микробиологија „Николај Ф. Гамалеи“ од Москва и ја примиле дел од руската елита како руската елита како топ менаџери, државни службеници и бизнисмени

Британските власти потпишале договори со три компании за вакцини против Ковид-19

Велика Британија потпиша договори за обезбедување на 90 милиони дози од две потенцијални вакцини против Ковид-19, произведени од компаниите „Фајзер“ и „БиоНТех“, како и француската група...

СЗО: Светот е среќен што има толку кандидати за изработка на вакцина

Светската здравствена организација сооопшти дека светот е среќен што има многу експериментални вакцини за Ковид-19, што се потврдува со фактот дека во моментов се спроведуваат повеќе од 150 рани фази на тестирањата.

СЗО охрабрена од неколку третмани за коронавирусот

Кои лекови помагаат во битката со коронавирусот? - Вакцината е далеку, но има надеж дека некои комбинации на лекови би можеле да дадат резултати во битката со ковид-19, велат од Светската здравствена организација.

БСЖ вакцината – алатка против Ковид 19?

Истражувачи утврдиле дека земјите без политика за БСЖ вакцинирање се потешко погодени од ковид 19. Клинички истражувања ќе потврдат дали старата вакцина ќе помогне и против новиот вирус