Филипче: Член на резервниот тим на Кардиологија пројавил симптоми на Ковид-19

Случајот е забележан во делот на ангиосалата каде што нема лежечки пациенти, туку само пациенти кои доаѓаат за интервенција на срцето и во тој дел, лекарите во однос на контактот кон пациентите се целосно заштитени, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција во Владата

Прв смртен случај од Ковид-19 во Белгија

Белгиските власти го потврдија првиот смртен случај на Ковид-19, во земјата. Станува збор за 90-годишен пациент хоспитализиран во Брисел. „И покрај сета медицинска нега, денеска почина 90-годишен...