Пуџдемонт на 23 октомври ќе прогласи независност на Каталонија

Претседателот на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемонт на 23 октомври ќе прогласи независност на Каталонија, објави весникот „Конфиденсиал“. Според весникот, засега не е познато како властите...

Почнува ли расплетот во шпанската криза

Шпанците денеска се разбудија, соочувајќи се со недела која ќе биде исполнета со политичка неизвесност, со оглед на тоа дека регионалниот водач на Каталонија, Карлес Пучдемон,...