Опасни (не) времиња – капка по капка, растурена држава

Невремето не можеше да се спречи. Но можеа да се спречат катастрофалните последици доколку оваа држава функционираше и имавме добра канализација, инфраструктура и стручни лица кои ги водат институциите, наместо неспособни партиски послушници.

И по два дена, причината за смртта на загинатите останува мистерија

НОВА дознава дека четири тимови во Институтот за судска медицина се подготвени за работа и чекаат инструкции од Кризниот штаб. Но, досега никој од оваа институција не побарал да се вклучи во делот на утврдување на причините на смртта на починатите.

Македонија одбележува Ден на жалост

Во знак на загинатите 21 лице во поплавите предизвикани од невремето кое деновиве ги зафати Скопскиот и Тетовскио регион, Македонија денеска одбележува Ден на жалост. Загинатите...

Коце Трајановски знае да се фали, а не знае да понесе одговорност

Денеска, на црниот ден за Скопје, кога животот досега го загубија 21 лице, а над 70 се повредени, Трајановски не чувствува никаква одговорност. За поплавата и невремето одговорноста ја префрли на природата, и како што рече, врз Скопје била фрлена „водена бомба“.