Ковид-19: Македонија со 19.104 активни случаи, дневниот просек на инфекции во светот – три милиони

Лесното пренесување на новата варијанта на ковид-19 наречена омикрон, како во светот, така и кај нас, продонесе за драстично зголемување на бројот на новозаразени. Според последните...