Почнува издавањето на платежните картички, Ангеловска најави 28 милиони евра за 320.000 граѓани

Ова денеска го соопшти министерката за финансии која додаде дека банките ќе почнат да ги доделуваат картичките од крајот на оваа недела, а сите картички ќе треба да бидат издадени најдоцна до 18 јули и искористени најдоцна до 15 август

Ангеловска: Се откажувам од платата додека трае кризата, време е за солидарност

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, повикувајќи се на предвидувањата на меѓународните институции, на денешната прес-конференција рече дека најголемиот шок за економијата се очекува во вториот квартал...

Ангеловска: Стабилизан е долгот во последните три години

Ова е пораката што министерката за финансии ја испрати од денешната прес-конференција на која беше презентирана новата платформа преку која граѓаните ќе имаат можност за увид во состојбата на долгот на државата

Унгарско-словенечка политичко разузнавачка операција за рушење на Преспанскиот договор

Во последните години, унгарскиот политички врв, преку една од словенечките банки и помагачи во Словенија, спроведува огромна меѓународна операција за политичко разузнавање и поддршка на медиуми блиски до ВМРО ДПМНЕ во Македонија. Целта на оваа операција е да се собори владата на Зоран Заев и Преспанскиот договор кој на Македонија и обезбеди членство во НАТО, пишува словенечкиот портал „necenzurirano.si“