Здравство какво што не треба

Зарем вакво здравство сакаме? Болници во кои ќе импровизираат над нас или нашите блиски. Здравство во кое лекарите се плашат да проговорат јавно, каде хирурзите и проминентните професори кои спасуваат човечки животи се помали од партиски поставените директори.

Здравството, последната сламка пред избори

Апаратите не ни ги купуваат Никола Груевски и ВМРО ДПМНЕ, сами ќе треба да ги платиме. Иако, како најбогата партија во Европа можат на својот сиромашен народ да му подарат медицинска опрема во вредност од 33 милиони евра

Тодоров:Здравството не е идеално, но се развива

Здравството не е идеално, има и ќе има многу проблеми и предизвици, но секогаш кога го оценувате правете го низ призма на споредба, какво било и какво е сега, рече министерот Никола Тодоров на денешната панел-дискусија на ВМРО-ДПМНЕ

За танго се потребни двајца

Се скараа ли ВМРО ДПМНЕ и ДУИ или глумат двата коалициони партнери?Пари се во прашање и над 230 вработувања во здравството.За танго се потребни двајца! А, тие танцуваат иако во јавноста изгледа дека се караат