Случај Мечкин Камен: Зад ширењето омраза се крие желбата за амнестија

Од МВР соопштија дека за прославата на Илинден биле ангажирани 180 припадници на униформираната полиција, 70 полициски службеници во цивилна облека, 120 припадници на Одделот за специјални полициски операции и 10 полициски службеници од Одделот за заштита на одредени личности и објекти. Дополнително, за обезбедување на внатрешниот параметар на патеката по која се движеа делегациите биле ангажирани и припадници на Посебните единици на полицијата од кои 30 во цивилна облека, а 10 во полициска униформа

Огнен лет со хепиенд: Гореше авионот на С. Арабија над Ростов (Видео)

Благодарение на присебната реакција на пилотот, саудијските играчи, сепак, беа безбедно приземјени на аеродромот во градот на Дон каде во среда од 17 часот ќе играат против Уругвај во рамки на второто коло во групата А