Ердоган му загорчи живот: Хакан Шукур како пекар во Калифорнија

Поранешниот турски фудбалски репрезентативец е прогласен за „предавник, терорист и државен непријател“ во неговата земја, откако реши да даде поддршка на движењето на Фетулах Ѓулен во 2016 година. Одземен му е сиот имот и да избегне решетки замина во САД каде е ко-сопственик на локал за пецива во кој и самиот работи